MERSİN / MUT - Mut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Meydan Mah. İkizler Cad. No1 MUT/MERSİN
Vizyon
Türk Milli Eğitim Sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; bilimsel çalışmalar yapan, sanayi kesinimin ihtiyaç duyduğu nitelikte bilgiye, beceriye ve ahlaka sahip öğrencilerin yetiştirileceği bir okul olmak
Kendini anlayan, gerçekçi kararlar alabilen, kapasitelerini geliştirebilen, çevresine dengeli ve sağlıklı uyum sağlayabilen ve böylece kendini gerçekleştiren; psikolojik, zihinsel, bedensel ve sosyal yönden sağlıklı nesiller yetiştirilmesi.
Mevcut teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ve yeni teknolojiler yaratabilecek düşünce yapısına sahip, sürekli gelişen ve değişime açık, alanında yüksek öğrenime yönelebilen, ülke kültürüne ve değerlerine bağlı, insani değerlerle donatılmış, Atatürkçü düşünce yapısına sahip, demokratik, laik ve insan haklarına saygılı, endüstrinin ihtiyaç duyduğu girişimci ve üretken bireyler yetiştirmek.
Misyon
Öğrencilerimize, alanlarında yükseköğrenime devam edebilecek bilgi ve beceriyi kazandırmak, endüstri kuruluşlarına nitelikli teknik elemanlar yetiştirmek, toplumsal kalkınma ve refahın gelişmesine katkıda bulunmak, bilimsel düşünme ve sorun çözme yeteneği gelişmiş nesiler yetiştirmek, iş arayan değil; iş yaratan nesiller yetiştirmek, öğrencilerin farklılıklarına saygı duyarak yetenekleri ölçüsünde ve doğrultusunda, eğitim yöntem ve tekniklerini uygulamak, öğrenmeye hazır, üretici, iletişim kurabilen sorumlu bireyler olarak hayata hazırlamak eğitim öğretim yönteminde katılımcılığı teşvik etmek, öğrencilerin istek ve dileklerini dikkate alan bir yönetim anlayışını benimsemek, öğrenme sevgisini yaşam boyu benimseyerek sürdürmelerini sağlamak için çalışırız.
Derslik :11<
Öğretim Şekli :NORMAL
08.00/16.45
KALORİFER-KÖMÜRLÜ
ADSL (8 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
4 - Büyüklük: 85 M2
Isınma Şekli: Sobalı
Doluluk Durumu: Dolu
Ulaşım
İlçe içi ulaşımda dolmuş veya otobüs kullanılmamaktadır. Bu açıdan Google Map´tan ulaşım konusunda yardım alabilirsiniz. Harita üzerinde okulumuzun yeri iletişim sayfamızda yer almaktadır.
Mut´un ilçe merkezi nüfusu 28.852 toplamda ise 63.136´dır.
Mersin´e 158 km, Karaman´a 74 km uzaklıktadır.
İlçe merkezinde evler sobalı ve kaloriferlidir. Sobalı evlerin kira fiyatları 200 liradan, kaloriferli evlerin ise 300 liradan başlamaktadır. Bir çok şehre ulaşım kolaydır. Mersin´e Mutlular Şimşek firması ile Ankara, İstanbul, Adana dahil bir çok şehre Özkaymak, Kontur gibi firmalar ile ulaşım sağlanmaktadır.
Daha detaylı bilgiler için lütfen iletişime geçiniz.
İlçe Merkezinde
Taban-Tavan Puan Bilgileri